Er zijn verschillende instelmogelijkheden om een medewerker wel/geen toestemming te geven om zelf een e-learning te resetten. Dit kan op globaal niveau ingesteld worden of per e-learning. 


Klik hier voor meer informatie hoe een medewerker de e-learning kan resetten als er wel toestemming is verleend. 


Hoe kan een medewerker de e-learning resetten (globaal/e-learning niveau) ?

Niet elke organisatie geeft toestemming dat medewerkers zelf de e-learning mogen resetten. Deze instelling kan gewijzigd worden door de beheerder via Beheer > Instellingen > Rechten. Door het schuifje te activeren (oranje) kunnen medewerkers zelf de e-learning resetten. Deze instelling zal op globaal niveau ingesteld worden.. Indien er bepaalde e-learnings zijn waar medewerkers niet mogen resetten kan van de globale instelling afgeweken worden en kan dit op e-learning niveau ingesteld worden. Deze instelling is terug te vinden via een catalogus item (e-learning). Klik vervolgens op het pennetjes icoon om de e-learning te kunnen bewerken.Klap het scherm 'Catalogus' uit en bekijk de instelling 'Gebruiker mag voortgang training resetten'. 

Hier zijn de volgende opties mogelijk:


Afhankelijk van globale instelling: De instelling die geselecteerd is via Beheer > Instellingen > Rechten wordt gehanteerd.

Mag altijd: Deze e-learning mag altijd reset worden door de medewerker 

Mag nooit: Deze e-learning mag nooit reset worden door de medewerkerHoe reset je een e-learning als beheerder?

Als een medewerker zelf de e-learning niet kan resetten kan een beheerder wél de e-learning resetten. Hieronder in enkele stappen uitgelegd hoe je dit als beheerder kan doen


  1. Klik op de betreffende e-learning in de catalogus, te vinden in het hoofdmenu, bijvoorbeeld de e-learning 'Intramusculair injecteren | In het kort' 
  2.  Klik op het kopje 'deelnemers'
  3. Klik op RESET bij de gewenste deelnemers
  4. Je krijgt onderstaande melding te zien, klik nogmaals op RESET
  5. De e-learning van de deelnemer is gereset en de deelnemer kan opnieuw starten met de e-learning.