De Expertdesk kan u beter van dienst zijn als u bij uw vraag / probleem stelling screenshots aanlevert. De informatie in het screenshot zal hierbij helpen om uw probleem sneller en efficiënter te kunnen onderzoeken. Hieronder een korte instructie hoe een screenshot kunt maken. Indien u een andere besturingssysteem gebruikt dan kunt u via https://www.google.com/ ook het zoekwoord ‘Knipsel maken’ invoeren.  

Windows

Windows heeft een standaard knipsel programma waar u gemakkelijk een screenshot kunt maken. U kunt dit doen door de volgende stappen:

 1. Druk de volgende toetsen in op uw toetsenbord SHIFT + WINDOWS knop (tussen ALT en CTRL) +S
  OF gebruik de zoekbalk linksonder in beeld naast het WINDOWS logo op uw scherm.
   
 2. Open het knipprogramma. 
 3. Via de button ‘Nieuw’ kunt u een knipsel maken van uw scherm door uw linkermuisknop in te drukken en te verslepen naar de gewenste grootte.
   
 4. Als u de linkermuisknop loslaat wordt de knipsel definitief gemaakt en opent het screenshot in het programma.
 5. U kunt via onderstaande knoppen het screenshot opslaan of bewerken met een pennetje of gum om in detail het probleem aan te stippen.
   

Apple 

Apple heeft een standaard knipsel programma waar u gemakkelijk een screenshot kunt maken. U kunt dit doen door de volgende stappen:
 

 1. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command en 3.
 2. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.
 3. Sleep de kruisaanwijzer  om het gebied van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. U verplaatst de selectie door tijdens het slepen de spatiebalk ingedrukt te houden. U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets (Escape) te drukken.
   
 4. Laat de muisknop of trackpadknop los om de schermafbeelding te maken. 
 5. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.
 6. Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd].png'.