Introductie
Het dashboardscherm geeft u informatie over de activiteiten die voor u van belang zijn. Door middel van tegels (widget) wordt u op de hoogte gehouden van de status van getoonde activiteiten.
Als er geen activiteiten zijn, worden de widgets niet getoond of er wordt een 0 weergegeven. Hieronder een kort overzicht van enkele dashboard tegels.

Dashboard - algemeen

Enkele tegels worden bij alle rollen getoond. Hieronder een korte uitleg.

Algemene knoppen

Op het dashboard scherm zie je In de bovenste witte menu balk de volgende opties:

• Berichten - Hier kunt je ongelezen berichten lezen. Dit kunnen diverse soorten berichten zijn
  • SDB Leerplatform - wat is nieuw /releasenotes
  • Ideeën box - Uservoice portaal om ideeën aan te vragen
  • Ondersteuning - hulpartikels
  • Profiel
  • Uitloggen knop

Mijn berichten - ongelezen berichten

Als er een ongelezen bericht voor je klaarstaat zal er een notificatie tegel getoond worden.

Nieuws

Deze tegel kan gebruikt worden door de organisatie waar je werkt. Beheerders kunnen hier nieuws items toevoegen.

Favorieten

De tegel Favorieten toont het aantal opleidingen waarvan je  hebt aangegeven dat je deze nog wilt uitvoeren of volgen.

Externe bronnen

De tegel Protocollen wordt in elke organisatie ietwat anders vormgegeven.

Het is in ieder geval een tegel die toegang geeft tot een externe link waar de protocollen van de organisatie te vinden zijn.

Op deze externe pagina moet vaak ook (weer) ingelogd worden.

Omdat dit een externe pagina betreft kunnen wij, als SDB Servicedesk, hier helaas geen support voor bieden.

Dashboard - medewerker

Wanneer je inlogt als medewerker zie je volgende tegels in je menu:

• Jouw Voortgang - Bekwaamheidspaspoort
  • Jouw Voortgang - Verplichte opleidingen (optioneel)
  • Mijn berichten - ongelezen berichten
  • Mijn leertraject (optioneel alleen bij het gebruik van Werk en Leervormen)
  • Activiteiten deelnemer
  • Evaluaties
  • Favorieten
  • Dossieritems (optioneel bij openstaande dossieritems  of afgewezen dossieritems)
  • Nieuws
  • Externe bronnen

Jouw voortgang - Bekwaamheidspaspoort en Verplichte opleidingen
Als medewerker kun je jouw voortgang (Bekwaamheidspaspoort en Verplichte opleidingen) bekijken door te klikken op de tegel of via je portfolio. Ga hiervoor naar  Portfolio > Bekwaamheden / Verplichte opleidingen

Het tabblad Bekwaamheden toont een overzicht van je bekwaamheden waar je nog niet bekwaam bent (of verlopen zijn), bekwaam bent (of vrijstelling hebt) of niet van toepassing voor je is. Door deze uit te klappen kun je de betreffende bekwaamheden inzien.

Het tabblad Verplichte opleidingen geeft aan of je de opleiding die je moet volgen nog moet starten of voltooid hebt met resultaat en eventueel certificaat.

Activiteiten deelnemer

De tegel Deelnemer geeft weer voor hoeveel activiteiten je bent ingeschreven. Je ontvangt ook een e-mail voor een vergaderverzoek voor bijvoorbeeld een klassikale opleiding  Als je op de tegel klikt, krijg je een overzicht van de activiteiten  met de bijbehorende informatie

Evaluaties

Nadat je een bepaalde cursus hebt gevolgd hebt, kan het zijn dat je uitgenodigd wordt voor een evaluatie over de betreffende cursus. Er zal dan een tegel Evaluaties verschijnen in je dashboard met het aantal evaluaties dat klaar staat.

Als je op de tegel klikt kun je de betreffende evaluatie starten en deze opslaan om te versturen.

Dossieritems

De tegel Dossier toont het aantal dossieritems, die door een docent zijn gecontroleerd. Als je op de tegel klikt wordt je doorverwezen naar Profiel > Dossieritems om deze te bekijken.

Mijn leertraject

Als er gebruik gemaakt wordt van de Werk en Leervormen - Leertraject zal deze tegel  standaard op het dashboard getoond worden.

Door je leertraject te selecteren wordt je direct doorverwezen naar de inhoud van je leertraject

Dashboard - docent

Als docent worden er ook tegels getoond die specifiek gericht zijn als docent rol. De tegels zijn onder andere (let op er kunnen meer tegels getoond worden die in een andere rol in dit artikel zijn beschreven)

• Docent - Klassikale activiteit
  • Presentie
  • Resultaten invoeren

Docent - Klassikale activiteit

De tegel docent - klassikale activiteit wordt getoond als je als  docent gekoppeld bent aan een opleiding en daarmee docentenrechten hebt gekregen. Als je op de tegel klikt, zie je de lessen waarvoor je  bent ingeroosterd. Als je een sessie opent, krijg je informatie over:

• datum
  • begin- en eindtijd
  • locatie
  • het aantal inschrijvingen

Presentie
Als je op de tegel klikt, ziet je de opleiding waar  de presentielijsten nog moeten ingevoerd.De tegel Presentie wordt op het dashboard  getoond als je een klassikale les hebt gegeven en de presentielijst en de mogelijke resultaten nog ingevoerd moeten worden.

Presentie bewerken is rechtstreeks vanaf een mobiel apparaat mogelijk, tijdens de scholing. Als docent heb je  de optie om een presentielijst op te vragen en te downloaden in PDF format.

Ga naar de betreffende presentie en klik op bovenstaande PDF icon, er komt een pop up tevoorschijn wat u precies wil hebben in uw PDF lijst

Resultaten invoeren

Deze tegel toont kan voor verschillende opties gebruikt worden

• Dat je een aantal beoordelingen moet invoeren die voor je klaar staan
  • Dat je  als beoordelaar gekoppeld bent aan een bekwaamheid
  • Je kunt hier zoeken naar medewerkers waarbij je een beoordeling hebt gedaan of wilt gaan doen

Als u op de tegel klikt zijn er 2 mogelijkheden:

• Openstaande aanvragen
  • Medewerkers beoordelen

Zoek bij medewerkers beoordelen op naam van de gebruiker die u wenst in te zien. Hier ziet u de beoordelingen die al zijn gedaan en welke nog openstaan.

Dashboard - Manager

Als manager worden er ook tegels getoond die specifiek gericht zijn als manager rol. De tegels zijn onder andere (let op er kunnen meer tegels getoond worden die in een andere rol in dit artikel zijn beschreven):

• Dossiertaken
  • Autorisatie aanvragen
  • Bekwaamheden rapport

Dossiertaken

De tegel Dossier toont het aantal dossieritems die gecontroleerd moeten worden. Deelnemers hebben deze aangemaakt.

Na het doorklikken op de tegel kunnen de dossieritems per deelnemer gecontroleerd worden. Hierbij kan het dossieritems geaccepteerd, afgewezen of verwijderd worden.

Autorisatie aanvragen

Per catalogus item kan de beheerder ervoor kiezen of de manager autorisatie dient te verlenen aan de deelnemer om deze te kunnen volgen. Als dit ingesteld is bij een catalogus item wordt dit getoond door de tegel Autorisatie aanvragen.

Als je op de tegel doorklikt kan per aanvraag het item worden geaccepteerd, afgewezen of verwijderd worden

Bekwaamhedenrapport

De tegel bekwaamheden rapport laat een rapportage zien van de voortgang van de bekwaamheden waar je manager van bent. Voor meer informatie Klik hier

In dit rapport kun je zoeken naar specifieke bekwaamheden en filteringen aanbrengen. De rapportage kan vervolgens ook geëxporteerd worden in Excel of PDF.