Achtergrond informatie LTI link (URL)

Een LTI URL zal nooit zonder een speciaal daarvoor ingericht afspeelomgeving (LMS) werken. Een gratis e-learning module van bijvoorbeeld Free-Learning.nl die in een browser kan worden gestart zoals https://free-learning.nl/modules/aan-en-uitkleden/index.html is bijvoorbeeld niet geschikt om als LTI module te implementeren.

Er zijn 2 mogelijke URL’s

Unieke Url’s: Deze URL's bevatten gegevens van de aanbieder/ server waar de content wordt uitgeserveerd en van deze URL's is af te leiden welke content wordt opgestart. In de URL is een referentie opgenomen naar de content Id.

Voorbeelden van verschillende manieren van verschillende aanbieders:

Niet unieke Url’s: Deze URL's bevatten wel gegevens van de aanbieder/ server waar de content wordt uitgeserveerd maar van deze aanbieders is de URL voor iedere LTI module hetzelfde. Er wordt dus geen referentie opgenomen naar een content Id.

Voorbeelden:
https://portaal.medelearning.nl/lti/ltiproxy - aan deze link is niet af te leiden wat de id van de content is.

Er zijn 3 soorten aanbieders die niet unieke LTI linkjes aanbieden:

• De content aanbieder levert maar 1 content module uit. Dan is het niet nodig om erbij te vermelden om welke content het gaat. (dit kan het geval zijn bij kleine aanbieders)
  • De content aanbieder levert content uit waarbij de Consumer Key en / of de Shared Secret gelinkt zijn aan een specifieke content module. (dit kan het geval zijn bij aanbieders met een klein assortiment aan content modules)
  • De content aanbieder verlangt een extra parameter Bijvoorbeeld de parameter ‘course’ of ‘ÇourseId’ waarin de waarde van de Id moet worden gezet. (dit kan het geval zijn bij aanbieders die al langer LTI uitleveren en waarbij het in het verleden de normale manier was om een Id aan te leveren. De meeste van deze leveranciers kunnen ook unieke LTI linkjes aanleveren)