Beperkingen e-learning beheer


Er zijn enkele beperkingen waar op dit moment rekening mee gehouden worden bij het gebruik van e-learning beheer. Deze zijn: 


  • Het is nog niet mogelijk om arrangementen te maken die bestaan uit meer dan 1 LTI link. Deze functionaliteit zal in een later stadium worden toegevoegd. 
  • Het is alleen mogelijk om LTI versie 1.1 links te gebruiken
  • LTI versie 1.3 wordt nog niet ondersteund. In een later stadium zal deze versie mogelijk worden gemaakt


Aandachtspunten e-learning beheer

 

Vormgeving

Het starten van een LTI module die is gemaakt door het invullen van de LTI gegevens in het SDB Leerplatform ziet er iets anders uit dan bestaande content.


Omdat er op dit moment maar 1 LTI gepubliceerd kan worden, zal de content meteen worden gestart waardoor er minder hoeft te worden geklikt. Modules die in de toekomst samengesteld kunnen worden en die bestaan uit meerdere LTI links zullen een tussenscherm met keuzemogelijkheden bevatten.

 

Speciale LTI aanbieders

Er zijn LTI leveranciers die het mogelijk maken om LTI linkjes te synchroniseren met het SDB Leerplatform. Synchroniseren van content heeft de voorkeur boven het handmatig invoeren van losse LTI links. Door de LTI links te synchroniseren is het niet nodig om LTI wijzigingen in de toekomst handmatig uit te voeren. Het zelf instellen van deze synchronisatie in het SDB Leerplatform is nog niet beschikbaar maar zal in een later stadium mogelijk gemaakt worden. De content van deze leveranciers kan worden aangeboden aan de Expertservice van het SDB Leerplatform. Leveranciers waarbij LTI kan worden gesynchroniseerd zijn e-XpertCollege, Noordhoff en GoodHabitz.


Bestaande LTI linkjes in het SDB Leerplatform
Veel klanten gebruiken geruime tijd LTI content in het SDB Leerplatform. De links die nu in het E-learning beheer zichtbaar worden zijn grotendeels ingesteld voor bestaande leerplannen.


Let op: deze links mogen NIET aangepast worden. Dit betekent ook dat ze niet afgespeeld of gepubliceerd dienen te worden in het e-learningbeheer. Kopieer hierbij geen URL die al in een LTI link staan en gebruik daarbij ook geen URL die je van een aanbieder ontvangt en al in een bestaande LTI link wordt gebruikt.

Bestaande links zijn eenvoudig te herkennen omdat het opmerking veld leeg is, en de naam van de LTI link in veel gevallen (maar niet in alle) begint met ‘SDB-‘ of ‘TSD-‘ gevolgd door een nummer een ‘_’ de naam van de aanbieder een ‘_’ en de naam van de content.