Een certificaat maken

Een certificaat, of een bewijs van deelname voor klassikale opleidingen, bestaat uit twee delen, een achtergrond en tekstvelden in de vorm van labels.

• De achtergrond, met de standaard gegevens van uw organisatie, maakt u aan als afbeelding in PNG- of JPG-format.
  • Teksten en de gegevens van de deelnemer en de scholing voegt u toe met behulp van labels die u in de afbeelding plaatst.
  • In verband met het A4-formaat voor het uitprinten van het certificaat is het advies een afbeelding met een grootte van:

• 150 dpi
    • 1000 x 1400 pixels te maken als achtergrond.
  • Voor het aanmaken van een certificaat in liggende afdruk stand
    • 1400 x 1000 pixels

Maak van deze afbeelding een afbeelding met de gewenste look and feel van uw organisatie.

• logo
  • organisatiekleuren
  • zo nodig kunt u de handtekening van docent enz. toevoegen

Als u tevreden bent over de afbeelding en juiste format, opent u in Minerva de menu-optie Instellingen en selecteert u Certificaten

U voegt een certificaat toe met het Toevoegen icoon  rechtsonder in het scherm.

• Geef een Omschrijving van het certificaat wat u wilt maken.
  • Selecteer het bestand met de achtergrondafbeelding.
  • Sla het bestand op met het  icoon rechtsboven in het scherm.

Nu kunt u de tekst- en datavelden selecteren en voor de afbeelding plaatsen met Toevoegen