Indien je ook gebruikt maakt van SDB Planning is het mogelijk om een koppeling aan te leggen tussen het SDB Leerplatform en SDB Planning (voor meer informatie hierover verwijzen we je naar je accountmanager). 


In een kort intro filmpje worden de mogelijkheden uitgelegd: 
(1) Inschrijven klassikale opleiding 

Een inschrijving voor een training wordt direct verwerkt SDB Planning. Als er al een dienst gepland is voor deze medewerker, is het niet mogelijk om in te schrijven. 

 • Per training kan ingesteld worden of de inschrijving wel/niet direct verwerkt wordt in SDB Planning
 • Als er al een dienst is gepland is het mogelijk om overlap (per functie) toe te staan (via SDB Planning) . Ook voor niet  gepubliceerde roosters wordt de overlap gecontroleerd. 


Instructies 

 1. Log in het SDB Leerplatform als beheerder en open een klassikale opleiding
 2. Bewerk de klassikale opleiding via het pennetje icoon
 3. Open het blok 'Catalogus' en selecteer de gewenste mogelijkheid hoe je  de opleidingsuren wilt verwerken in planning.
  1. Altijd: hierbij worden de opleidingsuren altijd direct verwerkt in SDB Planning. Als de medewerker zich inschrijft of als beheerder een medewerker inschrijft is het niet mogelijk om de toggle 'Opleidingsuren in planning verwerken' te verschuiven. 
  2. Optioneel: hierbij is het optioneel om de opleidingsuren te verwerken in de SDB Planning. Als de medewerker zich inschrijft of als beheerder een medewerker inschrijft is het mogelijk via de toggle om wel/niet de opleidingsuren in plannen te verwerken
  3. Nooit: hierbij worden de opleidingsuren nooit verwerkt in SDB Planning. Als de medewerker zich inschrijft of als beheerder een medewerker inschrijft zal er géén toggle getoond worden.
  4. Als er een inschrijving plaatsvindt waarbij de opleidingsuren verwerkt worden in SDB Planning, voer dan de deelnemer in met bijbehorende dienstverband.
 4. In SDB Planning is het mogelijk om een overlap (per functie) toe te staan. De beheerder kan dit doen via Beheer > tabblad Tabellen > Functies en dan per functie 'Overlappen dienst toegestaan' aan te vinken. Als dit bij een functie is aangevinkt zal een klassikale opleiding vanuit het SDB Leerplatform NIET verwerkt worden in SDB Planning omdat er al iets gepland staat.

  Let op: de klassikale opleiding zal dan niet zichtbaar zijn in SDB Planning. maar wel worden ingepland in het SDB Leerplatform. 


(2) Bekwaamheden inzetten als match criteria SDB Planning

 

Bekwaamheden kunnen uit het SDB Leerplatform als match criteria in SDB Planning getoond worden. Deze instelling staat default uitgeschakeld. Als deze functionaliteit gewenst is kan dit via je accountmanager geactiveerd worden.  

 • De bekwaamheden worden bij het activeren van deze functionaliteit verstuurd naar SDB Planning. In SDB planning kun je per kwalificatie (bekwaamheid) instellen of deze match criteria geactiveerd moet worden voor het inzetten van diensten.

  Let op: de synchronisatie verloopt alleen van het SDB Leerplatform > SDB Planning. Kwalificatie kunnen niet aangepast worden in SDB Planning en zal in het SDB Leerplatform verwerkt moeten worden. 

Instructies

 1. Log in het SDB Planning als beheerder en open het tabblad Medewerkers > Voorkeuren
 2. Voer een medewerker naam in en klik op de button 'Voeg kwalificatie toe'
 3. Er zal een pop-up scherm getoond worden waarbij er één kwalificatie geselecteerd kan worden. Je kunt aangeven vanaf wanneer de kwalificatie geldig is en wanneer deze verloopt via 'Geldig vanaf' en 'Geldig tot'.
 4. De kwalificatie zal in het overzichtsscherm getoond worden. Per kwalificatie kan de data aangepast worden of kwalificatie verwijderd worden.
 5. Bij het vragen / matchen van medewerkers kan in het Roosterplan een match gestart worden door rechtermuis knop te klikken op een openstaande dienst.
 6. Er zal een pop-up scherm getoond worden waarbij de beschikbaarheid wordt getoond van medewerkers met de zoekcriteria. Hier kan in de kwalificatie aangegeven worden welke kwalificaties benodigd zijn. Via het pennetje icoon kunnen de kwalificatie aangepast worden. Bij stap 1 kan vervolgens aangegeven worden dat de kwalificaties meetellen inde criteria 'heeft alle kwalificaties'