Inloggen met inloggegevens van het SDB Leerplatform
Als je het SDB Leerplatform wilt gaan gebruiken heb je via je werkgever inloggegevens ontvangen.  Typ de URL van het SDB Leerplatform van jouw werkgever in je webbrowser, bijvoorbeeld orgsanisatieX.sdbleerplatform.nlHet SDB Leerplatform portaal zal geopend worden met een welkomstscherm. Klik op volgende om door te gaan. 


Zorg vervolgens dat het juiste domein geselecteerd staat. Indien dit niet het geval is kun je via het pijltje een ander domein selecteren. Vul je gebruikersnaam in. Dit is vaak je e-mailadres of personeelsnummer. Vul daarna je wachtwoord in. en klik op de knop inloggen. 


Problemen met inloggen op het SDB Leerplatform zonder SSO omgeving 


Als je niet kunt inloggen op het SDB Leerplatform, kan dit verschillende oorzaken hebben. Hieronder de meest voorkomende oorzaken met oplossing:


  • Incorrecte gebruikersnaam ingevuld
    Controleer (met hulp van de beheerder) of je de juiste gebruikersnaam hebt gebruikt. 
  • Incorrect wachtwoord ingevuld
    Controleer of je het juiste wachtwoord hebt gebruikt, maak eventueel gebruik van de 'wachtwoord vergeten?' optie of laat je wachtwoord resetten door de beheerder.
  • Er verschijnt er een foutmelding bij het inloggen
    Kijk naar de inhoud van de foutmelding om het inlogprobleem op te lossen. Probeer in een andere browser in te loggen. Wij raden aan om gebruik te maken van het SDB Leerplatform in Google Chrome of Microsoft Edge. Probeer op een ander apparaat in te loggen. Probeer thuis in te loggen, in plaats van je op je werk (of andersom). Wis cookies/cache en start de browser opnieuw op.


Mochten al deze opties niet helpen, laat je beheerder dan contact opnemen met ons. Wij helpen helpen je dan graag verder. Stuur een fullscreen schermafbeelding mee van je inlogscherm (dus met een zichtbare URL en datum/tijd). Dit helpt ons bij het achterhalen van de oorzaak van dit probleem.


Inloggen op het SDB Leerplatform via een SSO omgeving 


In vele gevallen werkt een organisatie met een SSO koppeling die verbonden is aan het SDB leerplatform. Een SSO oftewel Single sign-on maakt het mogelijk om, met een enkele combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, op een veilige manier in te loggen bij verschillende applicaties. Als je eenmaal bent ingelogd hoeft je je vervolgens nergens opnieuw aan te melden. Deze koppeling kan bijvoorbeeld via je Microsoft account, SDB Identity of Hello ID gebeuren. 


De inlogprocedure kan hierbij afwijken tegenover het normale inlog proces die gebeurt binnen het SDB Leerplatform. Typ de URL van het SDB Leerplatform van jouw werkgever in je webbrowser, bijvoorbeeld orgsanisatieX.sdbleerplatform.nl.Het SDB Leerplatform portaal zal geopend worden met een welkomstscherm. Klik op volgende om door te gaan. 

Het volgende scherm kan vanaf nu verschillen op basis van de SSO koppeling die ingericht is in het SDB Leerplatform. Als er gebruik gemaakt wordt van SDB Identity zie je onderstaand scherm. 

Als er gebruik gemaakt wordt van een Microsoft omgeving zie je onderstaand scherm (de lay-out zoals bijvoorbeeld achtergrond en logo van de organisatie kan afwijken)


Als er gebruikt gemaakt wordt van een Hello ID omgeving zie je onderstaand scherm  (de lay-out zoals bijvoorbeeld achtergrond en logo van de organisatie kan afwijken) 


Hierboven zijn voorbeelden getoond hoe het inlogscherm kan uitzien, echter kunnen deze dus verschillen per organisatie. Voor het inloggen op het SDB Leerplatform heb je in dit geval je inloggegevens nodig die je ook gebruikt binnen de organisatie. 


Problemen met inloggen op het SDB Leerplatform met SSO omgeving 


Als je niet kunt inloggen op het SDB Leerplatform waar een SSO omgeving wordt gebruikt, kan dit verschillende oorzaken hebben bij je organisatie waar je werkzaam bent. In dit geval kun je het beste opnemen met de ICT afdeling binnen je afdeling om het inlogprobleem op te lossen.