U bent beheerder en ..

1. ... hebt de catalogusgegevens opgeslagen en bent doorgestuurd naar het scherm om te roosteren.
  2. ... wilt een sessie toevoegen aan een eerder aangemaakte opleiding.

U hebt het scherm roosters geopend en klik of tik op het Toevoegen icoon  rechtsonder in het scherm om het scherm Rooster toevoegen te openen.

Pas waar nodig, de overgenomen opleidingsgegevens aan, die zijn ingevoerd bij het aanmaken van de opleiding.

• "Minimum en maximum capaciteit" zijn aan te passen per sessie.
  • "Wachtrij aan/uit" is aan te passen per sessie.
  • "Uitschrijven toestaan" is per sessie aan te passen.
  • In- en uitschrijftermijn zijn per sessie aan te passen.

Sessiegegevens, Datum en tijd

• Selecteer de gewenste datum uit de kalender die opent nadat u op het icoon  klikt of tikt. De einddatum wordt weergegeven.
  • Voer de starttijd in door de tijd te selecteren uit een dropdownmenu.
  • Voer de rooster looptijd in  door de tijd te selecteren uit een dropdownmenu. Hiermee wordt direct de eindtijd bereken

Sessiegegevens, docenten, lokalen en hulpmiddelen

• Het veld Docenten is variabel in te vullen.
    • Als 'Docent verplicht' bij de opleidingsgegevens is uitgevinkt, kan dit veld leeg blijven.
    • Als docent verplicht is, moet hier een docent worden toegevoegd om de sessie op te slaan.
    • U zoekt een docent op naam in het domein van de organisatie.
  • Locatie en hulpmiddelen zijn vrij invulbaar.
    • Lokalen worden geselecteerd uit de lijst die u hebt ingevoerd bij Instellingen
    • Hulpmiddelen selecteert u uit de lijst met hulpmiddelen die zijn ingevoerd bij Instellingen

Eendaagse of Meerdaagse opleidingen

• Als u na het invoeren van de roostergegevens op het icoon  klikt of tikt wordt het rooster als een eendaagse opleiding aangemaakt.
  • Door op de knop  klikt of tikt, voegt u een tweede sessie toe aan het rooster van de opleiding om een meerdaagse opleiding te maken.

U bent beheerder en ..

1. ... hebt de catalogusgegevens opgeslagen en bent doorgestuurd naar het scherm om te roosteren.
  2. ... wilt een sessie toevoegen aan een eerder aangemaakte opleiding.

U hebt het scherm roosters geopend en klik of tik op het Toevoegen icoon  rechtsonder in het scherm om het scherm Rooster toevoegen te openen.

Pas waar nodig, de overgenomen opleidingsgegevens aan, die zijn ingevoerd bij het aanmaken van de opleiding.

• "Minimum en maximum capaciteit" zijn aan te passen per sessie.
  • "Wachtrij aan/uit" is aan te passen per sessie.
  • "Uitschrijven toestaan" is per sessie aan te passen.
  • In- en uitschrijftermijn zijn per sessie aan te passen.

Sessiegegevens, Datum en tijd

• Selecteer de gewenste datum uit de kalender die opent nadat u op het icoon  klikt of tikt. De einddatum wordt weergegeven.
  • Voer de starttijd in door de tijd te selecteren uit een dropdownmenu.
  • Voer de rooster looptijd in  door de tijd te selecteren uit een dropdownmenu. Hiermee wordt direct de eindtijd bereken

Sessiegegevens, docenten, lokalen en hulpmiddelen

• Het veld Docenten is variabel in te vullen.
    • Als 'Docent verplicht' bij de opleidingsgegevens is uitgevinkt, kan dit veld leeg blijven.
    • Als docent verplicht is, moet hier een docent worden toegevoegd om de sessie op te slaan.
    • U zoekt een docent op naam in het domein van de organisatie.
  • Locatie en hulpmiddelen zijn vrij invulbaar.
    • Lokalen worden geselecteerd uit de lijst die u hebt ingevoerd bij Instellingen
    • Hulpmiddelen selecteert u uit de lijst met hulpmiddelen die zijn ingevoerd bij Instellingen

Eendaagse of Meerdaagse opleidingen

• Als u na het invoeren van de roostergegevens op het icoon  klikt of tikt wordt het rooster als een eendaagse opleiding aangemaakt.
  • Door op de knop  klikt of tikt, voegt u een tweede sessie toe aan het rooster van de opleiding om een meerdaagse opleiding te maken.