Wat is een OAM bestand?

OAM's worden gemaakt met Adobe Animate: de opvolger van Adobe Flash. Het zijn eigenlijk Flash (*.fla) bestanden en in gepubliceerde vorm beschikbaar als een OAM. Creatieve en interactieve content, maar dit keer in HTML5-formaat én direct toepasbaar in TCG Online Studio!

Heeft u nog bestaande FLA-bestanden, gemaakt op basis van bijvoorbeeld een TCG FLA template, dan is het mogelijk de destijds gemaakte Movie Clips te gebruiken in een nieuw OAM-bestand.
Als u nieuwe content wilt maken, hebben we een template-document gemaakt waarin alle instellingen al goed staan zodat u direct kunt beginnen met creëren!

Heeft u nog oude Flash bestanden?

Stap 1: maak een nieuw bestand aan

• Kies "File" > "New" met als Platform Type: HTML5 Canvas
  • Sla dit bestand op (*.fla) zodat de Output naam tijdens het publiceren al goed staat

Stap 2: hergebruik oude Movie Clips

• Open een bestaande fla: er verschijnt een melding dat ActionScript 2.0 niet langer ondersteund wordt
  • Ga naar het zojuist aangemaakte HTML5 Canvas document en open het Library venster
  • In dit venster kunt u de oude library selecteren en de oude Movie Clips eenvoudig slepen op de nieuwe Stage

Stap 3: Publiceer het bestand

• Kies 'File' > 'Publish Settings...'
  • Basic tab: zet 'Make responsive' aan inclusief de bijbehorende 'Scale to fil visible area' instelling
  • HTML/JS tab: zet 'Hosted Libraries' uit
  • Vink bij 'Other Formats' (linkerkant, onder Publish) het formaat 'OAM Package' aan en klik op de knop 'Publish'

Het zojuist gepubliceerde OAM-bestand is klaar voor gebruik. U kunt het in elk willekeurig mediavak toepassen in TCG Online Studio!

Wilt u een nieuwe OAM publiceren?

Stap 1: maak een nieuw bestand aan

• Kies 'File' > 'New' met als Platform Type: HTML5 Canvas
  • Sla dit bestand op (*.fla) zodat de Output naam tijdens het publiceren al goed staat

Stap 2: creëer nieuwe content

• Stel je content samen op de Timeline en Stage!

Stap 3: Publiceer het bestand

• Kies 'File' > 'Publish Settings...'
  • Basic tab: zet 'Make responsive' aan inclusief de bijbehorende 'Scale to fil visible area' instelling
  • HTML/JS tab: zet 'Hosted Libraries' uit
  • Vink bij 'Other Formats' (linkerkant, onder Publish) het formaat 'OAM Package' aan en klik op de knop 'Publish'

Het zojuist gepubliceerde OAM-bestand is klaar voor gebruik. U kunt het in elk willekeurig mediavak toepassen in TCG Online Studio!

Tips voor gebruik van Adobe Animate

• Adobe Animate heeft veel handige snippets! De meeste HTML5 Canvas snippets, uit het Code Snippets venster, zijn direct toepasbaar!
  • 'Oude' Movie Clips kunnen gaan loopen doordat alle Action Script is uitgecommentarieerd. Voeg een stop toe, zie tip hierboven!
  • Worden exotische fonts gebruikt? Controleer even of 'Static Text' gekozen is in het Properties venster!
  • In het Publish venster bij 'OAM Package' is het mogelijk een eigen gekozen poster-image (PNG) toe te passen!
  • Het volgende bestand kan als fullscreen template gebruikt worden. Alleen het formaat hoeft nog gewijzigd te worden!