Na inloggen is het hoofdmenu zichtbaar aan de linkerkant van het scherm. In het menu staan verschillende opties waarvan sommige alleen voor de beheerder zijn.

Dashboard: startpagina van TCG Minerva. Hier worden de uit te voeren activiteiten weergegeven.

Catalogus:

Toont alle formele scholingen, e-learning en klassikaal, in de catalogus.

• Weergave in lijst of tegels.
  • Zoekfunctie op titel.
  • Filters
    • selectie - favorieten en/of verplicht
      • favorieten - toont de scholingen die U als favoriet  heeft gekenmerkt.
      • verplicht - toont de verplicht toegewezen opleidingen.
    • selectie op type - alles of klassikaal of e-learning
    • selectie op status - alles of gedaan of niet-gedaan of gestart
    • selectie op categorie

Afdelingen voor beheerder en afdelingshoofden:

• De beheerder ziet alle afdelingen.
  • De afdelingsmanagers zien de "eigen" afdelingen.

Gebruiker zoeken alleen voor beheerders

• Medewerkers op naam zoeken in de SSO.

Portfolio: toont de "eigen" gegevens van gebruikers

• Bekwaamheden
  • Verplichte opleidingen
  • Resultaten - van de afgeronde scholingen en de mogelijkheid een certificaat te downloaden
  • Dossier - toont dossieritems (elders gevolgde of niet centraal georganiseerde deskundigheidsbevorderende activiteiten ) en de status van het item
  • Accreditaties
  • Toewijzingen (na het selecteren van een gebruiker deze optie gebruiken om een scholing al of niet verplicht te koppelen aan de gebruiker)
  • Inschrijvingen voor klassikaal georganiseerde leeractiviteiten, verdeeld in Vanaf nu en Verleden
  • Catalogus interesses
  • Afdelingen - de eigen afdeling
  • Profiel - NAW en registratienummers
  • Beoordelaar - toekennen of verwijderen van te beoordelen bekwaamheden bij beoordelaars

Beheer:

• Instellingen hier zijn alle beheerfuncties ondergebracht
    • algemeen - onder andere wel of niet toestaan om te resetten of managers laten toewijzen
    • dashboards links - aanmaken van  dashboardtegels naar externe links
    • afdeling rapporteurs
  • Klassikaal -
    • locaties en hulpmiddelen
    • wel of geen notificaties voor docenten bij uitschrijvingen
    • virtuele wachtrij per opleiding
  • Bekwaamheden - bekwaamheden, categorie├źn en beoordelingsformulieren
  • Dossieritems - aanmaken
  • Certificaten - certificaten maken en toewijzen

Installeer app: installeert de Minerva-app op je apparaat. Alleen getoond in Google Chrome en als de app nog niet is geïnstalleerd op het apparaat

Help:

• Toont de helppagina's van Minerva.

Aantal actieve gebruikers.