Het aanmaken van een gebruiker via het SDB Leerplatform

Let op! Indien je gebruikt maakt van een HR koppeling (via SDB HR, AFAS of Visma Raet (BO4)  zijn deze acties niet benodigd. Er wordt een dagelijkse synchronisatie gedaan vanuit het HR systeem.

Als beheerder kunt u nieuwe SSO-gebruikers aanmaken via Gebruiker zoeken.

In het scherm beheer krijgt u een overzicht van alle medewerkers in de organisatie. Kies in de groene balk voor beheer en vervolgens voor Gebruikersbeheer.

Met de filters in de rechter kolom kunt u medewerkers zoeken op naam en vervolgens selecteren op:

• geactiveerd,
  • gedeactiveerd,
  • geblokkeerd (na meerdere malen foute inlog wordt de medewerker 15 minuten geblokkeerd).

Om een nieuwe medewerker aan te maken, selecteert u de Toevoegen-knop . Hierdoor opent het scherm Nieuwe SSO gebruiker. De Gebruikersnaam is de loginnaam van de medewerker. Deze bestaat meestal uit het emailadres of het  personeelsnummer.

Het Aliasveld kan eenmalig gebruikt worden als de accountnaam van de medewerker is gewijzigd, bijv. als er een ander personeelsnummer wordt toegekend.

De Weergavenaam is de naam die de medewerker ziet na het inloggen, meestal de volledige naam van de medewerker. Het emailadres bestaat meestal uit het werkmail-adres van de medewerker.

U kunt kiezen om zelf een tijdelijk wachtwoord in te voeren of te kiezen om een random tijdelijk wachtwoord te genereren.

Een gebruiker met dezelfde naam in gebruikersbeheer

Als beheerder kun je Gebruiker zoeken via gebruikersbeheer. Het kan voor komen dat medewerkers meerdere accounts heeft. Om deze te onderscheiden wordt bij het opzoeken van de medewerker naast de naam ook de gebruikersnaam vermeld onder de naam.