Onder Beheer > Instellingen > Algemeen kun je meerdere onderdelen van het SDB Leerplatform aanpassen. Hieronder wordt per onderdeel meer uitleg gegeven.

Applicatie onderdelen

Hier kan gekozen worden of catalogusitems applicatie breed verplichte toewijzingen

Huisstijl

Bij de huisstijl instellingen kun je de themakleuren instellen van het SDB Leerplatform. Tevens kun je aangeven of er een headerfoto wenselijk is op het dashboard.

Berichtenbox instellingen

In de berichtenbox kunnen er verschillende onderdelen ingesteld worden voor medewerkers. Hier per optie een korte uitleg

• E-mail notificatie: als de optie geactiveerd is krijgen alle gebruikers ook een e-mail notificatie als er een bericht binnenkomt op het SDB Leerplatform
  • Verlopende bekwaamheid: als de optie geactiveerd krijgen de gebruikers een notificatie als een bekwaamheid (bijna) verloopt.
  • E-mail samenvatting: geef een frequentie aan of er een overzicht verstuurd wordt per e-mail met een samenvatting van de aantal ongelezen berichten in de berichtenbox.

Portaaltekst

Hier kun je een portaal tekst toevoegen met wat de gebruikers zien in het inlogscherm en dashboard. Eventueel kan er een waarschuwingstekst worden toegevoegd die onder de menubalk getoond wordt.

Rechten

Er kunnen verschillende rechten gegeven worden over onderdelen binnen het SDB Leerplatform. Hieronder elk onderdeel uitgelegd.

• E-elearning reset: als de optie geactiveerd is kunnen gebruikers zelf de voortgang resetten van een e-learning. Let op een e-learning kan ook specifiek nog aangepast worden of de gebruiker dit wel/niet mag resetten.
  • Catalogusitems toewijzen: als de optie geactiveerd is mogen managers ook catalogus items toewijzen
  • Onderliggende afdelingen: als de optie geactiveerd is mogen managers ook onderliggende afdelingen bekijken. Indien niet geactiveerd kunnen managers de onderliggende afdelingen zien maar niet doorklikken naar de daadwerkelijke data, zie voorbeeld hieronder.

• Bekwaamheden toewijzen: als de optie geactiveerd is mogen managers ook bekwaamheden toewijzen aan medewerkers.