U hebt de klassikale activiteit geopend en klikt op het Toevoegen icoon  rechtsonder in het scherm om het scherm Rooster toevoegen te openen.

Pas waar nodig, de overgenomen opleidingsgegevens aan, die zijn ingevoerd bij het aanmaken van de opleiding.

• "Minimum en maximum capaciteit" zijn aan te passen per sessie.
  • "Wachtrij aan/uit" is aan te passen per sessie.
  • "Uitschrijven toestaan" is per sessie aan te passen.
  • In- en uitschrijftermijn zijn per sessie aan te passen.

Sessiegegevens, Datum en tijd

• Selecteer de gewenste datum uit de kalender die opent nadat u op het icoon  klikt. De einddatum wordt weergegeven.
  • Voer de starttijd in  door de tijd te selecteren uit een dropdownmenu.
  • Voer de rooster looptijd in  door de tijd te selecteren uit een dropdownmenu. Hiermee wordt direct de eindtijd berekent.

Sessiegegevens, docenten, lokalen en hulpmiddelen

• Het veld Docenten is variabel in te vullen.
    • Als 'Docent verplicht' bij de opleidingsgegevens niet is aangevinkt, kan dit veld leeg blijven.
    • Als docent verplicht is, moet hier een docent worden toegevoegd om de sessie op te slaan.
    • U zoekt een docent op naam in het domein van de organisatie.
  • Locatie en hulpmiddelen zijn vrij invulbaar.
    • Lokalen worden geselecteerd uit de lijst die u hebt ingevoerd bij Instellingen
    • Hulpmiddelen selecteert u uit de lijst met hulpmiddelen die zijn ingevoerd bij Instellingen

Eendaagse of Meerdaagse opleidingen

• Als u na het invoeren van de roostergegevens op  klikt wordt het rooster als een eendaagse opleiding aangemaakt.
  • Door vóór het opslaan op  te klikken, voegt u een tweede sessie toe aan het rooster van de opleiding om een meerdaagse opleiding te maken.