Binnen de eerste stap ga je naar 'beheer' bij 'Mijn Leertraject' en kies je voor 'item toevoegen'.
Je maakt een nieuw template aan.
Bijvoorbeeld de nieuwe template 'Wondverzorging', 'zwachtelen' of 'communicatie'.
Zodra je een nieuw item toevoegt, maak je de keuze om de community wel/niet te kopiëren.

• Keuze 1: Altijd - Je kiest ervoor om altijd de community te kopiëren. Er wordt altijd een nieuwe unieke community aangemaakt.
  • Keuze 2: Eenmalig per periode - Er wordt eenmalig per periode een nieuwe community aangemaakt. Alle gebruikers die in deze periode een leertraject starten, zijn onderdeel van deze community. De duur van een periode kan worden bepaalde via het periodebeheer.
  • Keuze 3: Nooit - Alle gebruikers worden standaard gekoppeld aan dezelfde community. Er worden geen kopieën gemaakt van deze community.

Hiernaast vind je de gevisualiseerde uitleg van de bovenstaande opties.

Binnen het 'beheer' via 'Mijn leertrajecten' vind je eveneens het periodebeheer. Als je klikt op periodebeheer, kan je via de oranje knop rechtsboven, een nieuwe periode toevoegen.
Bijvoorbeeld 'Cursusjaar 22' die duurt van 1 september tot 31 januari of 'Cursusjaar 23' die duurt van 1 februari tot 30 juni.

Binnen een periode kan je aangeven welke leertraject-templates gekopieerd moeten worden. Achteraf kan je, door de periode te bewerken binnen periodebeheer, nieuwe leertrajecten aan de periode toevoegen.

Per leertraject worden automatisch kopieën gemaakt van de onderdelen en de communities (op basis van gemaakte keuzes binnen stap 1).

De laatste stap is dat gebruikers aan een leertraject worden gekoppeld.

Gebruikers hoeven enkel aan het leertraject gekoppeld te worden. Zij worden dan automatisch gekoppeld aan alle onderliggende communities en/of boxen.